23948sdkhjf

Dansk madspildspioner modtager international pris

Al Gore, Václav Havel, Jane Goodall og nu også danske Selina Juul har fået Ekotopfilm Award prisen for en ekstraordinær indsats.

Sidste uge i Bratislava, Slovakiet, modtog den danske pioner mod madspild Selina Juul den internationalt anerkendte pris, Honour of Ekotopfilm Award, for sin snart 11-årige indsats i kampen mod madspild og som stifter af bevægelsen Stop Spild Af Mad.

Honour of Ekotopfilm Award prisen blev indstiftet i 1998 og har til formål at anerkende store nationale og internationale personligheder for fremragende resultater inden for bæredygtig udvikling, for store gennembrud, for samfundsmæssige eller kulturelle aktiviteter eller for en livslang udvikling af samfundet. 

Det fortæller Stop Spild af Mad i en pressmeddelelse. 

USA’s 45. vicepræsident blandt tidligere modtagere
Blandt de tidligere modtagere af Honour of Ekotopfilm Award prisen er USA’s 45. vicepræsident Al Gore, den verdenskendte britiske primatolog Dr. Jane Goodall, fhv. præsident for Tjekkoslovakiet og den Tjekkiske Republik, Václav Havel, IKEA’s grundlægger Ingvar Kamprad, Fyrst Albert af Monaco og Danmarks daværende miljøminister, Svend Auken.

Ekotopfilm er en international festival for bæredygtige udviklingsfilm og er den ældste filmfestival i verden med fokus på bæredygtighed og miljøbeskyttelse.

- Det glæder os meget, at Selina Juul har takket ja til at modtage Honour of Ekotopfilm Award prisen. Vi er ikke kun en filmfestival, men også en offentlig platform, som inspirerer og oplyser om bæredygtighed. Madspild er et globalt problem, som mange initiativer verden over kæmper for at ændre på lokalt eller nationalt niveau. Selina er et smukt bevis på, at utrættelig indsats og samarbejde bærer frugt, og hendes ihærdige kamp mod madspild er inspirerende for mange, specielt yngre europæere. Madspild er et aspekt i relation til globalt landbrug, økonomi, klimaændringer, affaldshåndtering og social retfærdighed. Mad bør forbinde folk, og takket være aktivister som Selina kan vi gøre verden til et bedre sted, siger direktør i Ekotopfilm Festival, Peter Lím.

- Jeg er meget beæret over at få Honour of Ekotopfilm Award, siger Selina Juul.

- Prisen er en stor anerkendelse af Stop Spild Af Mad og Danmarks indsats mod madspild. I en tid med stigende fokus på klima og bæredygtighed er det smigrende, når et lille land som Danmark anerkendes for indsats mod madspild. Jeg vil dedikere prisen til alle Stop Spild Af Mad’s frivillige, tilknyttede, samarbejdspartnere og støtter, som sammen med mig har i snart 11 år arbejdet hårdt for et skærpet fokus på madspild både i Danmark og i udlandet, siger hun. 

- Og for mig er det en helt særlig ære, at Al Gore er blandt de tidligere modtagere af Ekotopfilm Award prisen - eftersom det var ham, der åbnede mine øjne for de globale klimaforandringer. Og dermed inspirerede mig til at etablere Stop Spild Af Mad, fortæller Selina Juul. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094